keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Sanonta "Laita se kierrätykseen" ihmisestä puhuttaessa

Pääkaupunkiseudulla tuttavani käyttivät sanontaa "Laite se kierrätykseen" silloin tällöin, kun toinen valitti jotakin heilastaan. He tarkoittivat ja usein lisäsivät selvennykseksi, että anna sen löytää uusi heila, onhan sillä varmaan niitä, jotka sitä katselee, ei se yksin jää. Meininki oli "Elä ja anna toisten elää"-ohjeen mukainen vapaamielinen sosiaalinen ja seksuaalinen elämä.
http://yksinaisille.blogspot.fi/2016/06/pariehdokkaide-maarasta.html
http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2013/11/ela-ja-anna-toisten-elaa.html


Myös äidin kertoessa lapsistaa, että miten hankalaa taie ttei oikein jaksaisi tms, vaikkei niin kamalasti valittanut (niin kuin ei noista hieloistakaan), niin toinen saattoi huomauttaa, että "Laita se kierrätykseen: onhan sillä varmaan kavereita, jotka tykkäävät sen kanssa olla ja harrastuksista se pitää".

(Hevospatsas tunteikkaan leikkisästi kirmaavista hevosista on kai muovia (tai lasia?) ja Helsingin Hakaniemestä koriste-esineitä, pikkupatsaita yms myyvästä erikoisliikkeestä 2000-luvun alusta, olikohan 25e. Se joskus putosi ja olen siitä osan liimannut kokoon, aika painava. Halusin sen välttämättä joululahjaksi, kun kirjoitin kirjaa paratiisiteoriasta http://paratiisiteoria.blogspot.fi .)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti