maanantai 9. heinäkuuta 2018

Onnettomuusalttiutta aiheuttavien kierrätystuotteiden turvallisesta käyttötavasta

Mikäli kierrätystuote koostuu hyvin erityyppistä alkuperää olevista osista, esim. erimaalaisista, niin olisi ensinnäkin tiedettävä, että tuote, vaikka olisi ihan uuden näköinen, koostuu erimaalaisista tai muuten ihan erilaisista osista,joita ei ole suunniteltu toimimaan yhteen, ovatpahan vain samaan kierrätystuotteeseen yhdisteltyinä ilman tajua siitä, mitä käyttömukavuus ja käytön sujuvuus vaativat. Silti nuo osat voivat olla alun perin omanmaalaiseensa, omantyyyppiseensä samaan esineeseen suunniteltuja niin, että niiden tyylissä kuvastuu, on ehdotettuna tietynlainen käyttötapa, käytön uoma, jota ei siis kierrätystuotteessa ole, vaan toisenmaalainen osa saattaa ehdottaa ihan yhteensopimatonta vaarallista lisää tai poistettavaa juttua ko käyttötapalinjaukseen. Näin noita ehdotuksia ei siis saa kuunnella ja kuulostella. Sen sijaan osien tyylistä voi tunnistaa, minkämaalaisa ne ovat: ne sopivat siis senmaalaiseen tavalliseen elämäntapaan.Jos tunnet näiden maiden kulttuureja, ajattelutyyppejä, elämäntapoja jne ja osaat kunkin kulttuurin kanssa erikseen tulla toimeen ja tunnistaa sen isoimpia piirteitä, niin silloin voit miettiä, että jos seurassasi on sen ja sen maalainen (osa kuin henkilö), oman kulttuurinsa tavalla elävä, niin miten se pitää ottaa huomioon, jos samaan aikaan tai heti seuraavana sekuntina on tekemisissä tuon toisenmaalaisen (osan tai henkilön) kanssa. Esim. pohjoissiperialainen (nenetsi?) on talviulkoiluhenkinen ja kamalan epätarkka sisätuloissa teoriakysymyksissä, koska arvostaa ulkoilun tervehenkisyyttä, ja niin hänellä ulkoilun tervehenkisyyden kohdalla on tarkat hyvät liikkeet mutta sisätilojen ja teoreettisuuden kohdalla sellaiset, joita ei pidä noudattaa. Ruotsalainen taas on lakihenkinen (valehtelee ruotsalaisuuden maailman parhaaksi) hinnalla millä hyvänsä, mikä tuo onnettomuusalttiutta pohjoissiperialaisessa seurassa, ja niin ruotsalaiseen pitää pitää etäisyyttä ja olla itse arkijärkinen tervehenkinen suomalainen.

Huom! Jos katselet kuvasta, millainen hella on, niin jo kuva voi aiheuttaa suurta koordinaatiokyvyn heikkoutta ja muuta onnettomuusalttiutta. Lue mieluummin ensin yllä oleva teksti ja tämän blogin edellinen kierrätystuote teksti.

Valmistajille: Jos valmistaja on taitamaton, niinhän ehkä kokoaa jo tuotteen yksittäisen toiminnon erimaalaisista osista, mutta niin ei pitäisi tehdä ollenkaan, sillä yhdenmaalainen voi vaikka haluta aina, että kaikki leppeästi, ja toisenmaalainen, että tarkka pitää olla, ja niin osat eivät sovi yhteen, vaikka ne periaatteessa ovat tavallisia perusosia. Näin syntyy vain onnettomuusalttiita koneita, ei käyttökelpoisia.

10.7.2018   Tuotteissa, joissa on käytetty hyvin erityyppisiä osia, pitäisai olla merkki "Recycled" tai "Multinational cooperation" tms, mikä nyt selkeästi kommunikoi, etteivät osat sovi yhteen. Esim. hellassa sen pitäisi olla siinä, missä levyjen säätimetkin, jotta se näkyy hyvin koko ajan uusille käyttäjille, eikä erikseen etsittävänä uunin ovessa tms.

* * *

15.7.2018
Tämä hankaluus kierrätystuotteiden tekemisessä viittaisi siihen, että on hyvä kierrättää materiaaleja, muttei sovi kierrättää tuotteita tai tuotteiden osia.
Periaatteessa taitava voisi katsella tuotteelle sopivan käyttöuoman, jonka osista saisi ja jonka osien tyyli ja käyttötapa viestisi oikein, mutta kaikki kierrätystuotteiden tekijät eivät ole tähän kyllin taitavia ja lisäksi moinen kovin tarpeellinen seula rajoittaa käytettävissä olevia osia entisestään.

Jos nyt miettii tuota hellaa, niin voisi kai ajatella, että kun säätönuppeja käytetääne nsin ja siirretään sitten huomio keittotasoon, niin jos nupin tarkoama uoma olisi rajatumpi, ei niinviisas, ei niin ohjeistava ja sitten sellaiselle tekemisentavalla, lähestymistavalla, käyttötavalle yms, mitä siitä oppi, mikä sen uoma oli, niin olisi paljon tilaa viisaamassa seuraavassa osassa, sille viisas ratkaisu, niin silloin hella ei olisi niin onnettomuuusaltis, mutta silloinkin pitäisi ottaa huomioon myös säätönuppien käyttö sen jälkeen, kun huomio onollut lieden levyissä. mikä viittaa siihen, että niiden olisi oltava samanmaalaiset. Ja joka tapauksessa olisi tiedettävä, että hella koostuu erimaalaisista osista.

Tämä myös viittaisi siihen, ettei kierrätystuotteita saa tehdä vähemmällä osaamisella varustettu kuin varsinaisia alkuperäisiä tuotteita. Tai ei ainakaan asianhaaroja huomioimaton, piittaamaton tai noissa asioissa havaintokyvytön tai niihin riittävää osaamista vaila oleva.

30.7.2018   Tuota mietin tuota uutta Upo-hellaani, että kun siinä on pohjoissiperialaiset säätönupit, joita voi käyttää talviulkoilua arvostaen, ja ruotasalinen rannikon keittotaso, jota voi käyttää pohjoisen elämän elämänmakuisesti mutta hiukan kuivasti, ruotsalaisesta lakihenkisyydestä kokonaan erillään pysytellen, niin voisikohan silloin uuninluukun väreillä ja kuvioilla viestiä paremmin, miten sitä olisi käytettävä. Nyt on uuninluukussa lasi, joka reunoilla musta, leveä musta alua e siis. Jos olisikin tuon värin sijaan ylhäällä musta raita, aika leveä, sen alla harmaa melkein yhtä leveä, kuin että musta varo ja harmaa, että näin erillään voi kutakin osaa käyttää (kenties kokkauksen ja printteriin vivahtavan harmaa), ja sen alla kapeampi musta alue, vaikkapa 4cm,3cm,2cm, ja sen alla harmaa aaalto- tai siksakkuvio, viiva siis kuin sanomassa, että osat ovat erilaiset, erihenkiset, niin kommunikoisiko se paremmin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihdoin tämän blogin nimen

 Tämän blogin nimi oli siemmin "Ympäristökysymysten ratkaisemisen suurista linjoista". Vaihdoin eilen sen uudeksi nimeksi "Ra...