tiistai 31. heinäkuuta 2018

Kulutuksen hillitsemisestä

En oleperillä siitä, mitä kulutusta juuri etenkin tulisi hillitä nointuotteiden kannalta katsoen, mutta jos mcturesfrommyhome.blogspot.fiiettii kulutusta ylipäätään, niin nyt nelikymppisenä ja pääkaupunkiseudun jälkeen Savonlinnassa 9 vuotta asuttuani käsitykseni siitä, miten kulutusta hillitä, on ihan erilainen kuin parikymppisenä Helsingissä.
1) Eniten turhaa kulutusta tuntuu tulevan, kun eivät ostetut tavarat ole kelvollisia ja joutuu ostamaan uuden. Siihen osasyy on, ettei ole muuttanut paikkakunnalle, jonka kulttuurin ja pääammattialojen kanssa olisi hengenheimolainen ja kaupat niin ollen juuri sopivia ja tuotteet huokeita, hyvälaatuisia ja käyttötapa ja -tarkoitus helppo ymmärtää, kiehtova käyttää juuri niin, juuri noihin itseä kiehtoviin tuotteisiin stasattu. Jos paikkakunta on sopiva, niin tuotteita ei tarvitse yhtä montaa, kun eivät ne kaikki mene pieleen. Paikkakunnan löytämisestä olen kirjoittanut jotakin blogissani http://picturesfrommyhome.blogspot.fi , ja ostamisen taidosta yms blogissani http://asiakkaanavain.blogspot.fi .
2) Toinen syy liikakulutukseen on, että ihminen sairastaa tai on pulassa ja niin asiat romahtelevat, kenties pitkän aikaa. Tautien parantamisohjeyritelmiäni http://parantamisesta.blogspot.fi , masentuneille piristystä http://eroonmasennuksesta.blogspot.fi ja maailman epäkohtien korjaamisesta http://healthilymoral.blogspot.fi sekä http://opisuomalaisuus.blogspot.fi ,kenties myös http://2013paradise.blogspot.com/2017/08/basics-of-my-paradise-theory.html .
3) Yksi syy liikekulutukseen on, jos tuotteiden tekijä tai käyttäjä ei osaa tuotteiden valmistusta, mihin jotakin tässä blogissa käistyö- ja muotoiluaiheissa sekä rakentamisesta kirjoittamassani, mutta johon tärkeä apu on oppia käsitöitä niin kuin niitä viehtymyksestä ja mielenkiinnosta tarjouksesta ostetuilla sopivilla materiaaleilla tehdessä oppii, jos vuodenaika on tuo, milloin ne ovat myynnissä, ja materiaaleja käyttää juuri siihen käsityöhön, mihin ne on suunniteltu..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihdoin tämän blogin nimen

 Tämän blogin nimi oli siemmin "Ympäristökysymysten ratkaisemisen suurista linjoista". Vaihdoin eilen sen uudeksi nimeksi "Ra...