sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Kierrätyskaappi

En ole ollenkaan hyvä kierrättämään, mutta jo näin kierrätettäviä pakkauksia kertyy paljon. Ja vaikka asunnossani on sotkuista ja mm vanhoja lehtiä, niin kyllä kierrätyspakkaukset ovat se rumin osa asuntoa. Ja kun niitä on sekä paperia että pahvipakkauksiua että jaffapulloja, niin ne vievät kamalasti tilaa, jollei niitä halua olla viemässä kierrätykseen jatkuvasti jo ihan pienissä määrissä. Kun jotkut vielä lisäksi kierrättävät paljon muuta, niin tuskin ne sopivat mihinkään asuntoon, sotkuiseenkaan. Siksi ne tarvitsisivat erillisen tilan, kaapin, jossa olisi helposti auottava ja suljettava ovi ja joka kait uulettuisi jonkin verran.
Kaapissa ei saisi olla irrotettavat hyllyt niin, että joku aikuinen pääsee sinne helposti piiloon, kun kaikki ovat tottuneet kantamaan kierrätettävät materiaalit ulos helposti ja ihmisten huomaamatta, ja niin kaappi olisi helposti ihan tyhjä. Iso osa siitä, mikä minua nuorempana hämmästytti, että miten asiat elämässä ja yhteiskunnassa voivat mennä niin pieleen, kun suomalaiset ratkaisut ovat niin toimivbia ja viisaita, elämänmyönteisiä ja yksilöille elintilaa jättäviä, selittyy kai sillä, että moni vaihtaa maata, muttei tykkää sanoa itseään ulkomaalaiseksi, on vaikka lukutaitoinen muttei ole koskaan käynyt koulua ja niin mimic-tapaan matkii kaikenlaista vakuuttavaa, muttei sitten tiukan paikan tullen, kun asiat ovat hänen varassaan, huolehdi asioita suomalaisittain edes omalta osaltaan, vaan iso osa väestä saattaa esim. olla niin ilmastoa osaamattomia, että olettaa, että Suomessa kuuluu ilkeillä koko ajan koska kylmö vihloo (koska eivät suostu harrastamaan liikuntaa suomalaisella tavalla), tai sitten harrastaa ihmissyöntiä (lämpimien vaatteiden korvikkeena), milloin murhia tulee kamalasti ja ne katoavat aterian tunnelman alle, jättämättä kuoleman tunnelmaa, ja tilalle tulee joku muu, joka haluaa hyvinvointivaltioon, jossa häneltä ei tentata koulusivistyksen noudattamista arjen ja sosiaalisen elämän asioissa. Ja niin piilopaikka kotona voi tosiaan johtaa murhatuksi tulemiseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihdoin tämän blogin nimen

 Tämän blogin nimi oli siemmin "Ympäristökysymysten ratkaisemisen suurista linjoista". Vaihdoin eilen sen uudeksi nimeksi "Ra...