tiistai 21. helmikuuta 2017

Malediivit ja vaihtoehtoisia lähestymistapoja

Malediivit - etteivät Malediiv it hukkuisi veden alle ilmastonmuutoksen myötä

* Jos Malediivit onvastenmielinen paikka, osa ihmisistähukuttaa Malediivit tahallaan, jos heillä vaikutusvaltaa on -> "Elä ja anna toisten elää" kulttuurivaikutteena /viisautena Malediiveillekin. Positiivisuus, aitous tai ainakin vailla synkkiä kuiluja.
* Jos Malediiveilla on positiivinen vaikutus ympäristöönsä, esim. kiva kulttuurivaikute (intialaisille etenkin?), joka huojentaa elämän arjen joitakin puolia, niin Malediiveja halutaan erityisesti auttaa, jos vain suinkin osataan, esim. uskonnon keinoin.
* Joskus asiat menevät yhtänä könttänä, kun työmäisesti tehdään. Esim. jos osa Malediiveista hukkuu ja se kerrotaan,e ttä "Malediivit menettävät paljon maata ja loputkin saarista ovat kovin matalia, vaarassa", niin silloin urautunut työntekijä, jolla olisi ollut vaikutusvaltaa, tai väsynyt neuvottelija kansainvälisissä neuvotteluissa, antaa koko jutun mennä yhtenä könttänä ja reagoi vasta sitten johonkin isompaan yleensä eri voimatekijöiden kanssa tekemisissä ollessaan. Eli jos saaret luokittelisi kortkeusalueisiin ja puhuisi niistä jotenkin erikseen, niin voisiko osan säästää?
* Kirjeeni Bushin valkoiseen Taloon aiheesta Global warming, ks. linkki http://kokonaiskuvat.blogspot.fi/2016/09/global-warming.html
* Työn laatu: annammeko isojen asioiden lipsua pois käsistämme, isojen vahinkojen aiheutua? Se on kovin huono tapa, jos vahingt sattuvatomalle kohdalle. Koskisikohan erityisesti laajaa lähialuetta_ Intia, Kaakkois-Aasiaa, yms?
* Huolestumattomien ihmisten vastraukset ja niiden viisaudet
* Vaihtoehtoiset todellisuuskäsitykset. Jos maailma ei pelaa yhteen kuin insinöörikone, vaan on ainakin joiltain kannoilta pikemminkin kuin henkeä, tai mitä nyt onkaan, niin silloin maailma Malediivien tienoilla lienee Intian ja Sri Lankan alueiden reunamilla mutta kumminkin läheisimmin niiden ja meren kalojen ym kanssa tekemisissä, sekä esim. Tiibetin, jos hengellinen elämä sitoo Malediiveja sinne.
* Samaan tapaan maailmalla voi olla eri jatkuvuuksia, eri dynamiikkoja kuin vain kellokonemainen, että aika kuluu ja merenpinta nousee kasvihuoneilmiön voimistumisen vuoksi. Esim. jos sanot toiselle ihmiselle, ett "tee tuo", niin se on kellokoenmaista, mutta se ei ole se vinkkeli, mistä hän tahtoessaan saa tuon asian tehtyä, se ei ole hänen voimiensa ja huomionsa eikä viihtyvyytensä ja siis tehtävään sopivuutensa dynamiikka. Jos löytäisit luonnon tervehenkisen ikiaikaisen elämäntavan ja sen viisauden, niin olisit voimakas ja viisas, pystyisit moneen, mihin kellokone ei. Malediiveilla luulisi olevan meriluontoon erikoislaatuinen suhde.
* Samoin kuin tuo sääkirjoitukseni tässä blogissa ja kirjoitukseni ympäristöasioista rukoilemisesta, niin se, mitä käy, voi olla yksilöstä kiinni, eri juttu eri yksilöille eikä kaikille sama.
* Fuusioenergia
* Maavallit kuten Alankomaissa Euroopassa
* Ympäristöystävällinen teknologia (hiilidoksidipäästöjen osalta)
* Hiilidioksidin sitominen meriin. Merieläinten ja merilintujen kanssa ystävällisen vastuuntuntoisesti keskusteleminen tässä apukeinona. Esim. jokin levä sitojana. Esim. poikasten vaalimiseen rinnastettuna, kuin taide tai luonto ikiaikaisena symboliikkana, kuin vaaliva emo, uljas sankari, jne.
* Luonnon elementtien vallatessa maan siinä on jotakin näyttävää, mitä moni kaipaa, ja ehkä siksi on tyytyväinen, vaikka vesi valtaa Malediivit. Auttaisiko Malediiveja, jos telkussa, netissä ja leffoissa olisi hienoja videokuvia rankkasateista, tuulista, tulvista, auringosta jne ja jos olisi myös esim. radion lauluissa ja speekeissä enemmän osaamista elää hyvällä tavalla sään tenhon kanssa, ehkä myös uimataitoa ja vesilläoloa lisää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti