keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Kierrätyskeskukset, parantamisesta

Kierrätyskeskuksissa ei ole ollut tapana vastaanottaa lääkkeitä eikä

puhdistusaineita, kun ei tiedä, mitä ne oikeasti ovat ja mitä niille tehtäisiin.

Puhdistusaineet alkuperäispakkauksissaa, jollei niitä ole laimennettu tms, voisi

kai lahjoittaa kokeneelle siivoojalle, joka osaisi tunnistaa ne, ja kenties osin

lahjoittaa/myydä eteenpäin. Lääkkeitä ei kai voi ottaa vastaan (ne voi viedä

apteekkiin), mutta kelpaisikohan tämä:
Laadin hevosaiheisen neulekuvion tunteidenmukaisen elämän malliksi.


Ja jälkikäteen

huoasin sen lievittävän kipuja. (Tarkempi ohje:) http://parantamisesta3.blogspot.fi/2017/02/kivut-saryt-ja-hevosneulekuvio.html Voisikohan kuvan printata (esim. 30 senttiä)

kävijälle mukaan tai antaa nettiosoitteen? Saman blogin ekan osan pääsivulla 

http://parantamisesta.blogspot.fi on hakemisto erilaisten tautien ja vaivojen

parantamisesta ilman lääkkeitä, kotikonstein, vaaratta, mutta yritelmiä vain,

tavallisen koulua käyneen ihmisen ymmärrettäviä. Linkin ehkä voisi antaa mukaan tai

selata otsikoita hakemistosta, etsiä ohjeet vaivoihinsa ja lukea jonkun tietokoneella.
Riittää lukea oman vaivansa parannusohjeyritelmä(t) ja jos toimii, niin on melkein sillä parantunut, koska ne ovat ymmärryksestä ja oikean linjauksen löytämisestä kiinni eivätkä vaadi hoitoja, lääkkeitä tms, ja ainakin yrittävät olla ihan vaarattomia. Jollei se riitä, niin ihmeparannusohjeyritelmissäni on parantamisnäkemykseni, josta voi olla iloa etenkin kai vakavammissa vaivoissa. Jollei sekään auta, niin ei ole kuluntu muuta kuin aikaa ja jokseenkin tavallisen verran lukemisen vaivaa. Ohjeet pyrkivät olemaan terveellisen elämän vinkkelistä ja juuri siitä käsin ne on laadittu, olematta tekemisissä sairastavien kanssa.


Idea kierrätysmateriaalista tehdyksi tuotteeksi: heviskuvio pyöreistä pilkuista

kankaalle painettuna lappuna, sellaisena kuin mikä kokeillessa vaikuttaa erityisen

tunteidenmukaiselta, hevosaiheiselta ja kipuja erityisen hyvin lievittävältä, ei

ollenkaan kireältä.

* * *

Oiskohan näistä' iloa kierrätyskeskuksia kehitettäessä?
http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2017/01/tyossaan-kehittymisesta.html
http://savolaisuudesta.blogspot.fi/2016/11/saonlinnassa-kivasti-pidettyja-kauppoja.html
Rahoista http://paratiisiteoria.blogspot.fi/2017/01/rahapuu.html
Ostoksissa helposti onnistuminen on ympäristöteko, osta elämäntapahaaveen mukaan:
http://kokonaiskuvat.blogspot.fi/2016/11/suhteesta-tavaroihin.html

28.5.2017   Entäs olisiko näistä taito-ohjeista iloa?
Lahjakkuuden oppimisesta   http://nopeaoppisuus.blogspot.fi/2011/03/haaveammattiin.html
Taitojen oppimisesta   http://nopeaoppisuus.blogspot.fi/2011/03/miten-oppia-kaikki-kerralla.html
Uusavuttomuudesta eroon pääsemisestä   http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2016/08/uusavuttomuudesta-eroon-paasemisesta.html
Lisää taito-ohjeita blogissani http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi

* *  *

5.9.2017   Space-näppäin on rikki.
Kierrätysvatteuiden ja -huonekalujen,siishenkilökohtaisessakäytössämuokkautuvientavaroiden kanssa onse,ettäjso jokin tavara ei täytä tarkoitustaan,niin seluultavamminjoutuukierrätykseen,jasilloinseeienääsovisilleihmistyypillevaankarumpaa,karsitumpaa, huonalaatuisempaatoivovalle,siismiesmäisemmälle taiinsinöörimäisemmälletaipahaatekevämmälle. Niinuudenkäyttötarkoituksentulisiollakarumpisiltäosinkuintavara onjotenkin huonotai epäonniselta, siltäpuoleltaan siis  .   Noille monimutkaisemmin ja eheämmin, tuntevammin toimivaa toivoville sopisivat kai kierrätysvaatteet yms niiltä paikkakunnilta, joillaon noissa suhteissa eheämpää, toimivampaa, mutta kai krumeluurimaisemmat,jotteivätmenisi insinöörisuuntautuneille nekin jonkinlaiseksipaikkailutavaraksi.
Yleensä jos jokinon tullut tiensä päähän, se ei ole loppuun kulunut vaan siinä on yksittäinen vika tai kauhtuneisuus. Tai sitten se oli hyvä loppuun asti (Olisivatko sellaiset hyviämalleja kierrätystavaroille, vaikkei niitä kai kierrätykseen tule?). Jos tavara tulee kuolleelta, saurastuneelta, epäonniselta tai pitkään onnettomalta, niin se on vastaava virhe kuin vika:jokin tavaran tyylissä voi olla harhaanjohtava, esim. että saat sitä ja sitä muttet sitten saakaan, ja niin ihminen jää taitavampia malleja vaille. Eri tekemiset ja niiden vaatimat taidot ja lahjakkuudet ovat keskittymiskysymyksiä: joitakin asioita, taitoja, havaintoja vaalitaan ja jotkin eivät ole niin keskeisessä roolissa kuin tavallisesti. Niin tavara, joka ei sovi yhteen tekemiseen, voi silti olla toisen tekemisen uomia pitkin ihan hyvä. Myös jos tavaran painotusta tekemisess saa lievemmäksi ja oikeaan hyväätekevään rooliinsa kokonaisuudessa, niin sen vaikutus on positiivisempi kuin dominanttina, jollei se ole ihan täydellinen. Aina ei ihminen osaa suhteuttaa asioita oikeaan rooliin tekemisessä tai yrittää oikealla tavalla. Niinpä jonkinlaisen ohjeen lisääminen, esim. sopiva väri lisänä tai joknkin tekemisen tyyli, logo, tms voisi toimia ohjeena siinät, että' miten tätä tekemistä tehdään, ja samalla auttaa poimimaan oikeansorttiset käyttäjät kaikista kierrätysmyymälän asiakkaista. Logo ei sovi kaikkeen, mutta esim. hillitympi väri tai jokin tyylipiirre, joka sopii tavaran käyttötarkoitukseen, sopisi kai moneen. Mutta kuka niitä osaisi? Toimelias nuorehko ihminen, kokenut vanhus, tunneviisas naisihminen, hengellisesti tarkkanäköinen, vai ketkä?

30.11.2017   Kierrätysmyymälässä on sekalainen joukko vaatteita. Voiko olla, että niitä tarvitsisi osaavaisten luokitella jotenkin paremmin, esim. lapuin? Itse kun en aina ole niin osaavainen, niin ostin villapaidan ja kotona sitten luokittelin sen, ettö se onkin savolaismiehen juhlava kotioleilupaita, jossa voi vaikka soittaa, tehdä perinnekäsitöitä tai harrastaa oopperaa. Eli ei tainnut olla naisten paita vaan miesten punaista. Tekeekö monikin näitä erehdyksiä? Osa taas osaisi luokitella oikein vaateita että kenelle juuri olisi oikein hyvä. Jos voisi lapuille laittaa, vai miten?
Kierrätykseen menee helpoiten vaate, jota ei voi käyttää. Se on joko huonolaatuinen tai eri ihmisryhmälle tarkoitettu, missä silloinkin olisi hyvä, jos tietäisi, kenelle se on oikein hyvä.
Tuossa nuo sukat ovat vielä kosteat pesun jäljiltä.

* * *

15.1.2018   Ostoksissa onnistumisen taidosta yms   http://asiakkaanavain.blogspot.fi

* * *

17.8.2018   Yleensä kun on jonkun ammatin kanssa tekemisissä, niin tempautuu mukaan perspektiiviin, jossa tehdään huolella sen ammatin aihepiirin asiat. Samoin kun kirpputorilla käy, niin kukin kirpparipöydän pitäjä laittaa huolella oman pöytänsä, että tässä ois hyvä tällanen ja tää sopis varmaan sellasille ja sellasille, ai ku ihana, yms huolehtii siis sekä tavarat että tuotteiden käyttökelpoisuuden, mutta tunteekin tavarat hyvin. Kierräötyskeskuksessa sen sijaan on töissä pitkäaikaistyöttömiä, maahanmuuttajia yms, jotka eivät ole niin kamalasrti valinneet juuri tätä työtä, ja tavaraa on salillinen ja kaikki erilaista, ei ole oppia siitä, mitä tehdä minkäkin kanssa ta miten niitä kaikkia erilaisia puhdistaa ja huoltaa, tarkistaa niiden käyttökelpoisuuden ja arvioida, mikä sopii millaisellekin käyttäjälle. Sen sijaan puuha kai sopisi kokeneemmalle, joka on moisesta harrastunut, tai sitten nuorelle, joka tuumi,e ttä ai ku ihana tämä vaatteiden maailma tms.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti