keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Juhlavuudesta, näyttävyydestä yms

Vihreät oat usein turhan kauhtuneita, mikä isolta osin on tyylilaji- ja taitokysymys eikä tarkoita, että ympäristöasioita edistäisi ankeus.
Suomen 100-vuotisjuhlan tienoilta kirjoitin tuollaisen juhlimisesta http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2016/09/itsenainen-suomi-100-vuotta-joulukuussa.html . Siinä on taito-ohjelinkkejä.

Ilmaisia joululahjoja ym linkkilahjoja esim. viime hetken lahjaideoiksi http://joululahjoja.blogspot.fi/

Ruskeaturkkiselle eläimelle tai ruskealaikulliselle kultaisena läikehtivän turkin ohje http://lukevatkoirat.blogspot.fi/2016/11/kullanvarinen-turkki.html

(Vaimon muotokuvan piirtämisen tai maalaamisen ohje http://akvarelliblogini.blogspot.fi/2015/10/tiistaina-20-lokakuuta-2015.html
Valokuvausaiheiden löytämisestä http://akvarelliblogini.blogspot.fi/2015/10/lauantaina-10-lokakuuta-2015.html
Maalausten tenhosta http://akvarelliblogini.blogspot.fi/2014/02/perjantaina-7-helmikuuta-2014.html
Tenhoavan valokuvan ottamisen ohje (& Iän myötä kehitymme tunteenomaisen näkemyksemme suuntaan) http://akvarelliblogini.blogspot.fi/2013/11/15-marraskuuta-2013.html
Eläintävalokuvatessa tulisi kai näyttää kuva heti eläimelle, jotta se näkee millaisia kuvia mitenkin tulee http://akvarelliblogini.blogspot.fi/2013/05/koiran-valokuvaus-ja-maalausohje.html . Mutta ihminen alkaa helposti insinöörimäisesti jännittää, jos kireästi kovistelee olemaan kuvassa hienosti. Mutta loma-aikatyyliselle huolettimalle ei-niin-tärkeäni kuvaamista pitävälle parhaimpaansa laittamiselle suomalaisten poseeraustaidot kai sopisivat, ja luonteenlaatu, taitojen tyyppi, taitotaso ja elämänviisaus sopisivat. Eli huihai vapaasti vain omalla tyylillä, vikkelään erilaisia kuvia napaten, luulisin. Omia tunteita kiehtovien tekemisten parissa ja omaa tunteenomaista näkemyst' kuunnelle, kuvan jo ensi sekunnilla/-sekunneilla napaten.)

Näyttävyyden, elämänviisauden ja viisauden edellytyksenä on tuntunut olevan, että hetkellä on oma tunnelmansa, johon itse sitä eläessään on motivoitunut. Kuin hautausmaalla jouluna käydessä, tai opiskelupaikalta kotiin päin lähtiessä, kun on sää, kävelee vapaa-ajan kuvioihin päin, joihin on motivoitunut ja joilla on hyvä tunnelma, tai kuin konserttiin lähtiessä on hyvä mieli ja kerkeää joutuisasti, on toimelias tunnelmatajuisesti ja sosiaalinen, elämää hahmottava, elämänviisauden näkökulmasta katsova, tai vastaava harrastukseen kulkiessa, tai harrastuksessa, kun ihmisillä on sille aikaa mielitekonaan harrastaa kuin sunnuntaina (eikä kuin muista kuvioista yht'äkkiä paikalle revistyinä että hei mitä tämä olikaan) tai kuin lomalla jostakin tekemisestä oman itselle sopivan paikkansa löytäneenä, tai uuteen kivempaan ammattiin lähtiessä, sieltä paremman paikan löytäessään, kun on toimi ja vapaa tovi, elämän vapaus ja yhteiskunta tarjoaa mahdollisuuden, parempi lokero itselle, elämänviisaampi. Niin kuin viisaita mietelmiä lukiessa (eikä niin kuin ikävää silpputietoa ja teknisyyksiä lukiessa). Että elämä koskettaa minua, on viisasta, tekemisentapani on hyvä, minua kiehtoo aihe ja mitä saan siitä tietää, on viisasta minun silmissäni, jotenkin hyväätekevää, parempaa maailmaa osa, että elän koko kapasiteetillani, elekielisesti, hetkessä kärryillä, käytännössä ilmiöissä mukana, motivoituneena, ystävällisenä samanmielisten uusien tuttavuuksien kanssa.

21.7.2017   Kaksi ruuanlaitto-ohjetta
http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2016/04/ruuanlaitosta.html
""Paremman makuista samasta
Kun ruokaa kypsentää tai sen osien määriä arvioi ja on ennenkin tehnyt samaa tai samantapaista ruokaa, niin on tunteenomainen mielikuva siitä, milloin se kypsennettynä tai millä ainemäärillä olisi ollut parhaimmillaan tai juuri tietyntyyppisenä parhaimmillaan. Ja kun ottaa ohjeekseen nuo tunteenomaiset mielikuvat aikamääristä, kypsyysasteista, ainesten määristä, erilaisten elementtuen sopivuudesta yhteen, yms, niin samalla määrällä vaivaa, aikaa, rahaa, aineksia saa parempaa ruokaa."

Vastaavasti jos on muussa taidossa omaa osaamista, niin tunteenomaisten mielikuvien mukaan rytmittäen voi yltää parhaimpaansa."
http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html
"264. Jos tekee kaavamaisesti yhtä putkea vain, ei ymmärrys kehity yhtä hyväksi kuin monipuolisemmin samaakaan työtä tehden, saati sitten elämäntaidot laajemmin. Siksi olisi hyvä ihan tarkkaan viljellyn perspektiivin sijasta sallia elämänmakuisuutta, jotta näkee, missä mennään, ja jotta taidot kehittyisivät. Siis esim. ruokaa hämmentäessä ei hämmentäisi ihan tasaiseksi asti vaan jättäisi epätasaisemmaksi, työn jälkeä näkyviin, niin että voi sitten esim. huomata, että jos olisin laittanut sakeampaa, niin olisiko maku, näkö ja tuntu ollut parempaa, että on kirjoa ja näkee, missä kohden kirjoa on hyvä, koko ajan oppii jotakin uutta, vaikka muuten ei mitään muuten kuin muistelemalla toisia kertoja ja vertaamalla niihin muististaan, mutta silloin on voinut esim ravinnontarve olla erilainen eri tekemisten, sään ym olosuhteiden myötä."

9.3.2018   Tuossa ruuanlaitto-ohjeessa Paremman makuista samasta, on samantapainen tunteita kiehtovuus lopputuloksessa kuin vanhan ajan käsitöissä http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2016/08/uusavuttomuudesta-eroon-paasemisesta.html ja näyttävyyden vaikutelma siitä, että joku on viitsinyt laittaa ruokaa tunteiden mukaan eikä jotenkin vain siinä sivussa, kun käväisee kotona, ja tuo tunteidenmukaisuus on paremman tekemisentavan malli muihin tekemisiin, esi.ongelmanratkaisuun tai hyvien elämäntapojen löytämiseen ja taitoihin ylipäätään. Samalta suunnalta kenties http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi

9.4.2018   Jos on kovin vaatimaton arkityyli, niinon hankalampi sanoa vastaan huonoille, ei-niin-laadukkaille cvaihtoehdoille. Ja jos on juhlavuutta arjessa, niin on helpompi päästää suustaan jokin näkemyksellinen ajatus, joka voisi olla osa omaa panoksesta paremman maailman eteen tai ainakin nostamassa tasoa.

Ostoksissa onnistumisesta vähävaraisille ja toki muillekin, esim. ruokaostoksissa tavallisella budjetillaan http://asiakkaanavain.blogspot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti