maanantai 14. marraskuuta 2016

Valintojen tenhoavuutta? Itä-Savo-lehti

Vihreiden linjausten hyvänä puolena ovat terveet elämäntavat, jotka tuoat onnellisuutta, ja haittapuolena kauhtuneisuus, jonkinlainen tyytymättömyys elinoloihin, sekä se, että ulkomaalaiset eivät ole yhtä helposti reippaita kuin suomalaiset ja niin ympäristöteot jäävät eristyksiin muusta maailmasta.
Savonlinnan seudulla on paikallinen sanomalehti Itä-Savo, joka luo aivan ihanaa ilmapiiriä, joka kai on niin ihana monen mielestä, että houkuttelee muuttamaan seudulle ja omaksumaan moisen elämäntavan - joka on matkailupaikkakunnan tapaan ulkomaalaisille houkutteleva ja toisaalta mökkeilyhenkinen ja taiteita oppimaan saava. Voisiko Itä-Savo-lehdestä oppimastaan saada tuen vihreiden linjausten noudattamiselle myös siellä, missä väki ei ole niin ahkeraa ilmaston myötä?
Ja Suomessa taas Itä-Savosta saisi sitä tenhoavuutta, jota vihreä liike tavallaan tuntuu aavistelevan voivan olla mutta jota kauhtuneisuudelta ei näy. Savonlinnan seutu on mökkeilyseutua, joten lehtikin sopii mökillä luettavaksi: kenties yksi numero tai pari eikä edes oikean päivän. Niin sen kai voisi jakaa useammalle ihmiselle, jos vihreöt tilaisivat. Ainakin vajaat kymmenen vuotta sitten Itä-Savon sai aamukannossa Espoossa, ja aivan ihana ilmapiiri juuri sen omakotitalon seudulla, luminen. Asun Savonlinnassa, mutta katsoin tässä lehdestä, niin jatkuva tilaus maksaa 311,50e vuodessa eli kai 26e kuussa, eli jos tuosta isompi porukka saisi kukin yhden lehden, jollei ole varaa tilata, niin yksi lehti maksaisi euron. Josko se olisi vähintäänkin sen arvoinen kokeilu! Mutta sitten pitäisi mainostaa lehtiä niille, jotka ihastuvat ilmapiiriin, jos sen nyt noin noepasti voi oppia, etteivät luule tarvittavan murhia moiseen ihanuuteen käsiksi pääsemiseen.


Jotain tuosta tenhoavuudesta lahjalinkeissäni http://joululahjoja.blogspot.fi/ , mutta suosittelisin kyllä Itä-Savo-lehteä ja nuo linkkien ohjeet vain lisänä. Savonlinnaan muuttaminen ei ole niin hyvä idea, kun täällä on kai murhia paljon juuri siksi, että Savonlinna on matkailupaikkakuntana houkutteleva paikka muuttaa, vaikkei virallisesti ole muuttovoittopaikkakunta. Sitä paitsi ideana oli korjata vihreiden linjausten tenhoavuutta eikä muuttaa sen sijaan Savoon. Itselläni ainakin hyvä yhdistelmä on ollut selata Itä-Savoa jos kus aika myöhään päiuvällä ja kirjoitella itse paljon kaikenlaista osaamaani, mistä luulen olevani ihmisille iloa. Ehkä vihreille sopisi kirjoitella laajemmin kaikenlaista kivaa, mikä loisi muille väylän olla hyvällä tavalla vihreä, esim. luontoon liittyviä juttuja ja kuvia, niin olisi vihreille iloa tuottava luontosuhde kenties useamman tavoitettavissa, ja ehkä kivoista polkupyöräretkistä ja polkupyöräreiteistä niin, että pyöräily sujuisi kivasti, ym elämäntapavaihtoehtoja, jotka ovat kivoja ja vihreitä aika lailla - jotain siltä suunnalta kivaa materiaalisia kuin musiikkivideot kivoin kuvin kai, luulisin? Että olisi hyvä laaja monelle sopiva uoma, joka mm olisi hyvällä tavalla elävä, elämänviisas ja vihreä.

12.3.2017   Asumismukavuuteen samalta suunnalta linkkejäni:
Sisustusohjettani http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2015/08/sisustamisesta-yms.html
Asuinseudustani ja mummolamaisuuden luomisesta http://savolaisuudesta.blogspot.fi/2016/03/natkilaisyydesta-ja-savonlinnalaisuudes.html
Kädentaidoista yms http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi
Musiikista  http://musiikkipaivakirja.blogspot.fi 

6.1.2017   Marraskuun alusta 2017 lehti on vaikuttanut näyttelijöiden tekemältä, kenties Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan vuoksi, mutta on sitö edelleen ja mm ilmastoon kelvoton. En suosittele enää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti