tiistai 1. marraskuuta 2016

Taustaani

Olen tavannut olla kokonaiskuvin ajattelussa etevä ja kiinnostunut olennaisuuksista ja maailman suurista kysymyksistä. Vihreiden toiminnassa oli mukana 1990-luvulla Helsingissä Dodon keskusteluryhmissä. Mutta puoluekannaltani kannatan useampaa puoluetta ja olen harrastunut monenlaisesta, mm luonnosta, taiteista ja uskonnoista.

Oma vastaukseni ympäristökysymyksiin on kannnattavuusnäkökulman ja terveiden elämäntapojen yhdistelmä elämänmyönteisesti ja kokonaiskuvallisesti:
vanha suomenkielinen tekstini (pikemminkin jaottelu, jokin kirjoitelman tapainen)  "Ihmiskunnan kohtalo ja suurten systeemien kehitys" sekä sen motivoimana kirjoittamani e-kirjani http://2013paradise.blogspot.fi
mitä sitten olen yrittänyt kehitellä käytännön kannalta blogissani http://paratiisiteoria.blogspot.fi mutta se on pikemminkin assosioimista kuin objektiivista ajattelua.

Olen alun perin Helsingistä kotoisin ja asunut nyt 7 vuotta Savossa Savonlinnassa, missä vaikuttaa olevan paljon vaarallisempaa, etenkin murhia. Vastuuntunto tuntuu täällä olevan eri sorttia kuin pääkaupunkiseudulla. On kuin olisi maahanmuuttajien seassa, joilta puuttuu suomalainen kulttuurillinen viisaus yhteiskunnassa elämisestä mutta jotka ovat harrastaneet taiteita & uskontoa taalla, jonka kai oli tarkoitus valmistaa suomalaisen kulttuurin ratkaisujen oppimiseen kykeneväksi, mutta tuon opiskelun oat jättäneet pois, mistä rosvot, murhat, täyslaidallisuus, kotona oleilu. Mummolamaisuutta vaalitaan ja oopperamaisen tason taitoja (kesäisten oopperajuhlien myötä) ja niin seutu on taitaan gurun tapaan vastustuskykyinen mutta samalla tavallisesta meiningistä pihalla. astuuntuntoiset teot niin ikään oat taitavan työsuorituksia esim. taiteen alalla tai matkailun ja käytännön taitojen, eivät tervehenkisen yhteiskunnassa asumisen hengessä vaan "homma kaatuu niskaan" tilanteessa jyräään dominantisti käyttäytyän osaavan ihmisen tapaista, kun sellaisia on monta kukin tahollaan kuin kasa tai rykelmä. Eli tavallaan saadaan kaunista aikaan ja suurempia kuin pääkaupunkiseudula ja toisaalta tavalliset hyvät puolet puuttuvat, kun isovanhempien iässä olevat eivät jaksa koulun heikoimpien oppilaident yyppistä koulun yms kannattamista vuosikymmeniä sen jälkeen kun kouluopintojen aika oli ja niiden taso ylitetty. Puutteet vaikuttavat ruotsalaistyyppoisiltä, mikä saa ajattelemaan, että ruotsalainen vaikute ei tee hyvää Suomessa, tuskin muuallakaan monessa paikassa, sillä se ei korjaa pohjia myöten vaan totuttaa pelkkään kaunisteluun korjaamatta asioita oikeasti, korjaamatta pahimpia pois ja tuomatta ihmisille omaa viisautta ja elämänviisautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti