sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Kuivuudesta kaukaisissa maissa

Nettiuutisissa kerrottiin, että Australiassa on pahoja maastopaloja,ilmeisesti kuvuuden vuoksi.Kuvassa kumminkin oli merenrataa. Siinä aallot loivat pärskeitä. Tuli mieleeni, että voisikohan laittaa merelle ritilöitä, jotka tekisivät aaltojen voimalla lisää pärskeitä ja kostuttaa ilmaa niin?

Kuivuuden ja äärimmäisten säiden sanottiin olevan ilmastonmuutoksen syytä, mutta samalla tunnelma oli kuin ympäristötuhoista kerrottaessa, jolloin tuli mieleen, että eikö ole kyse luonnollisesta ilmiöstä vaan ympäristöongelmien hengen ilmentymisestä säässä, kun ongelmista kerrotaan kovin vakavaan sävyyn nuoremmille. Eli että toisenhenkisesti eläen olisi sääkin erilainen, ei niin ekstreemi. Muttei se tarkoita tropiikkilaisittain ruualla löllöksi, vaan kai viisasta elämistä vuodenaikojen ja asioiden hangen mukaan, elämänviisautta ja mitä nyt viisaana pidetään maailmassa ja milloin säät ovat hyvät, siihen tapaan tarkastellen jos maailma on henkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihdoin tämän blogin nimen

 Tämän blogin nimi oli siemmin "Ympäristökysymysten ratkaisemisen suurista linjoista". Vaihdoin eilen sen uudeksi nimeksi "Ra...