lauantai 13. heinäkuuta 2019

Jos maailma on henkeä

Se, missä maailmankuvani on kai eniten muuttunut verrattuna siihen, mitä se oli nuorena aikuisena, on kai se, että ne asiat elämässä, joita en osannut, ja ne asiat maailmassa, joita suomalaiset ja akateemiset eivät näytä osaavan ollenkaan, selittyvät kai sillä, että jos maailma sittenkin on henkeä mutta ihmiset käyttäytyvät kuin se olisi jokin objektiivinen keskustelu tms. Jos esim. joku yrittää saada voimaan objektiivisen ajattelun perusasiat pitäen sitä perspektiivinä mielessään, niin vastauksena usein on jonkin ruutumallisen ei-ollenkaan-fiksun eikä sivistyneen ylivalta - kuin vastauksena kysymykseen kenen henki on tuon näköinen. Eli kohta kohdalta ei voisi pyytää ympäristöasioitakaan hyvälle tolalle, vaan olisi satsattava ideaaleihin: niistä haluamme vaikutetta, niiden ylivallan haluamme. Omalla kohdallani teki hyvää, kun objektiivisuudesta ja elämänviisaudesta tippaakaan tinkimättä luin parikymppisenö kirjoja zenbuddhalaisuudesta, länsimaiselle lukijakunnalle tarkoitettuja: niisä kai kaunista viisasta ylivoimaisen hyväätekevää perspektiiviä ja taitotasoa kuvattiin niin paljon, että jos maailma on henkeä, niin se onnistui tuomaan sivistynettä vaikutetta, kovin hyväätekevää.

Tonttutekstissäni oli pätkä tästä aihepiiristä:
"30th of June 2019   If the world is of spirit, you can sometimes when you happen to meet something gnome like in your life, in your environment, you can maybe wander to a gnome like world for a while, like for example meeting the weather when you go out and wandering for a while in a world of weather and nature, maybe adding wisdom of life too. Likewise if you run into trouble, that may keep you lingering on a not so nice perspective, as if all were spirit. But if you search for things that usually help out of trouble, like music, religion, better life, civilized wisdom, maybe the medias, then you typically can wander to the worlds they create and leave your troubles behind. Often this demands some energy, so having eaten, preferable good tasting food, often helps doing it's part and bringing life to a gnome like direction, kind of wirh less nuisancies or with less burden from them, more fractureless, more free to invest on hobbies, personal interests, etc, each having theirmoment, their worlds, which can become parts of your daily life and if you much like them somehow parts of your character too."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihdoin tämän blogin nimen

 Tämän blogin nimi oli siemmin "Ympäristökysymysten ratkaisemisen suurista linjoista". Vaihdoin eilen sen uudeksi nimeksi "Ra...