lauantai 3. marraskuuta 2018

Puuttuuko ulkomailta tervehenkisen hyvähenkisiä asioita?

Tulin alkusyksystä lukeneeksi kirjan Tontun vuosi, missä hiukan luttelonomaisesti kerrottiin entisaikojen tontuista, ja mieleeni tuli, ett prakaako tonttuaihe siitä, että vanhan ajan hyvähenkinen elämä kiehtoo mutteivät tarinat ja kirjat kyllin hyvin sido sitä omaan arkeen, omiin harrastusmahdollisuuksiin, etenkään ulkomailla. Kirjoitin tontuista jonkinlaisen tekstin ja pari viikkoa myöhemmin käänsin sen englanniksi, kun ajattelin, että ulkomaalaisilta juuri tuo sadun ja nykyajan kaupuniarjen yhteen liittäminen puuttuu, mutta hämmästyksekseni jäin kiinni tuohon englanninkieliseen aiheeseen kuukaudeksi, osin vieläkin tunnun olevan siinä jumissa. Voiko olla, että suomalaisilla ateisteilla on taipumus selittää vanhan ajan uskomuksia yms erilauisilla asioilla, joihin on hyvä elämässä yleensä laajalti satsata, ja niin hyvä henki säilyy, vaikkei ilmiö olisi ihan sama, mutta että ulkomaalaisilta tuo traditio puuttuu ja siksi kauniit asiat jäävät vaille perustaa, ei osata liittää niitä arjen raadolliseen tai laiskan jumiutuneeseen puoleen vaan hylätään ne. Auttaisiko siis vihreitä tukea hyvähenkisiä asioita yleensä, esim. juuri noissa yhteyksissä, joissa joku kaipaa sadunkaltaisuutta? Kirjoitukseeni liitin linkkejä muihin teksteihini, jotka ovat lähinnä taitojen oppimateriaalia. Kai vihreätkin osaisivat tukea omaa näkemystään tekstilinkein. Tiedä sitten, miten monia juuri tonttu kiinnostaa, kaunisd näkemyshän se on työelämästä ja elämäänsä tyytyväisestä luonnon ja sään kanssa elävästä arjesta.
http://learntalents.blogspot.com/2018/09/gnomes-or-more-likelily-doing-things-in.html

Useinkaan ulkomaalaiset eivät ole kiinnostuneita samoista asioista samasta vinkkelistä kuin suomalaiset, mutta jos heillä on omia haaveita tai mieltymyksiä silläsuunnalla, mitä suomalaiset vihreät tai ehidän omanmaalaisensa vihreät kannattvat, niin silloinhan he ovat motivoituneita samaan suuntaan, jos heille vain tarjoaa tien siihen, esim. enemmän sadunkaltaiseen elämään, ja jos tuo tie on helppo mutta antoisa, niin sitä suuremmalla syyllä sen nappaavat osaksi elämäänsä.

11.11.2018   "Finns have a tradition of good quality rationaly, so things like Finnish gnomes mostly get explanation attempts, and on the other hand very good such sources of kind of spiritual dinension in life are widely cultivated, like nature, Christmas, summer cottages, songs, healthy kind of basic life, a wider kind of civilized view to world, good moral, healthy ways of living, free time, hobbies and feelings, freedom too."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihdoin tämän blogin nimen

 Tämän blogin nimi oli siemmin "Ympäristökysymysten ratkaisemisen suurista linjoista". Vaihdoin eilen sen uudeksi nimeksi "Ra...