lauantai 3. marraskuuta 2018

Kirjoittamisessa onnistumisesta

Jos taitoja ja omaa näkemystäon jo, niin hyväkirjoitus löytyy oman näkemyksen kohdalta, perustaitojen kirjon tukemana. Voi kertoa aiheen mielekkyyksistä: se ja se asia on hieno, koska... ja kytkeä sen laajempaan kuvaan, sekä kertoa perustaitojen varassa neasiat,jotka muiden on olennaista aiheesta oppia, ja höystää muutamalla kivalla kuvalla, tarinanpätkällä, huomiolla tms niin kuin elämä itseä kiehtovia asioita yleensä höystää, mutta tällä kertaa siis laajemmalle lukijakunnalle sopivan yleisellä tasolla olevat valiten.
Joskus jotakin aihetta on hankala aloittaa. Siloin voi otsikoida sen oikein ja aloittaa tarinamaisesti kertoen,miten päätyi ajattelemaan aihetta, ja niin se on tullut jo jollakin lailla kuvatuksi, jolloin voi jatkaa itse aiheeseen.
Lukijalle on kiva antaa omia taitoja niin kuin elämää varten hyödyllistä on muttei vaarallista muillekaan. Elivähän niin kuin nuoremman polven opettamista itseä kiehtovassa aihepiirissä.


4. November 2018   English translation in my blog   http://musicalfactlanguage.blogspot.com

* * *

Blogi on ihan hyvä muoto tällaiselle kirjoittamiselle, niin muut vihreät voivat halutessaan lukea tekstin netistä. Esim. tämä www.blogger.com , missä tämä ja moni muu blogini on,on Googlen ja ilmainen ja blogin ulkoasun tyypin voi valita aika isosta kirjosta erilaisia, mm muutama eri värinen kustakin blogityypistä, ja vaikuttaa useassa maassa mahdolliselta, vaikken varmasti tiedä.
Näiden blogien osoite on .blogspot.fi tai .com . Joku joskus väitti, että Bloggerilla on muitakin osoitteita, mutta ainakin omien blogieni osoitteet loppuvat näin. Ja yksittäisten tekstien osoitteissa on lisänä vuosi,kuukausi ja blogitekstin otsikon alku .html
Oma kirjoittamiseni alkoi vihreän perspektiivin tienoilla olevasta omasta objektiivisesta näkemyksestä, jota pidän hyödyllisenä muidenkin oppia, ja jatkui sitten ajattelukyvyn kohottamista opettavien tekstivideoiden tekoon. Ja siitä sitten paikkakunnan vaihdoksen myötä bloggaamiseen, joita blogeja olen tehnytmuutamaa kerralla ja niitä on jo kovin monta, kymmeniä. Kirjoittaessa oppi kommunikaatiosta ja opettamisesta, ja niin bloggaaminen jonkin ajan päästä kääntyi opetusluontoisten tekstinpätkien tekemiseen, mutta on siitä viime aikoina laimentunut liirumlaarumiin päin, mikä kai tarkoittaa, ettei niin paljoa tarpeellista sanottavaa enää ole mutta kirjoittaminen on tapa, kenties lopuillaan, vaikka on kyllä niin ollut jo pari vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihdoin tämän blogin nimen

 Tämän blogin nimi oli siemmin "Ympäristökysymysten ratkaisemisen suurista linjoista". Vaihdoin eilen sen uudeksi nimeksi "Ra...