torstai 12. syyskuuta 2019

Lehmä ei huolehdi eläintä?

Luin nettiuutisista eläinsuojelurikoksista. Niistä kai aika moni tapahtuu pienillä maitotiloilla, kun omistaja väsyy. Meillä on vesi ollut viime kuukauden aikana huonoa, etenkin alkuun ja sikis on juotu maitoa tosi paljon, ja kyllä mehua myös, mutta maito ei tunnu tuovan mitään moraalin ja tunnollisuuden kasvua niin kuin valkoisesta väristä voisi arvailla, vaan "möö"-tyylin elämän ja jonkinlaista,kohmeloisuutta, tukkoisuutta, paikoilleen jättämistä, mitkä kai isossa määrin voivat olla eläintenpitokieltoon määrättyjen maitotilojen ongelmina olleet.
Vaikuttaisi siltä, että jos eläin saa paljon asemaa, niin se ei johda eläimestä huolehtimiseen, sillä eläin sanoo "ei nyt", ja lisäksi se huolehtii muut eläimet kuin samanlaiset kuin se itse eikä kuin itseensä nähden lemmikkieläimen kaltaisen, pienemmän, ei-niin- rationaalisen ja asioista perilla olevab. Kanssa näyttäisi eläin välillä sotkevan mukavan ja kivan, milloin jokin jää tekemättä siksi, ettei se ole mukavuudenhaluista, vaikka olisi tervehenkisen kivaa.
Toisaalta eläin paikoilleen jättämällä luo eheän kokonaisuuden tarvitseman tilkan ja ainakin työn apinamalle tuo joillekin elämän puolille vapaa-ajan tarvitsemaa tilaa, niin että se niin tehden on tavallaan viisas, ja siksi saa tilaa niille puolilleen kun kasvattaa ihmisen viisautta, mutta sitten taas toiset kaavamaiset kuin kaltaten huolehtimiset jäävät vähemmälle.
Eläimen tärkeysjärjestys on toinen kuin ihmisen. Kai se puolustaa enemmän ja ihminen taas tekee kaavamaisemmin. Siksi eläin on laskenut sosiaaliset valintansa tappelevaista ja sydämenmuotoista reittiä pitkin, mikä joskus johtaa siihen, että sitä tarttee ottaa niskasta kiinni tms, jotta se jossakin asiass auskoisi, ja niin ei kai ole ihmekään että isosta ihmisjoukosta aina joku eksyy kohtelemaan kaltoin eläintään riitatilanteessa, tavalla, joka ei ainakaan lapseen kohdistuessaan olisi ok.
Eläimellä kanssa on vaistoviisautta oarantamisesta, ruokien vaikutuksista, eri laisista sosiaalisista tekijöistä sen elämässä ja jonkinlaista omaa elämänviisautta, ja niin eläintä paljon kuunteleva voi eksyä hoitamaan sen vaivan eri tavoin kuin kovin ihmiskeskeisesti ajatteleva, mistä syntyy konflikti ja luultavasti paljon pahemman kuuloinen  tilanne kuin mistä alun perin oli kyse.

Kanssa jos on elänyt eläintensä kanssa uskonnollisessa tai muuten viisaassa ympäristössä, missä tyyli on palleroinen eli kokonaisnäkemyksellinen vuosikymmenten kokemuksen tuella ja tunteidenmukaista elämänviisautta kuunteleva, niin jos sellaiseen ympäristöön tulee henkilöitä, jotka huolehtivat vain matemaattisen puolen ja muun olettavat olevan höttöä, ainakin jos se ylittää peruskouluasian tason, niin silloin eläimille tuppaa käymään siitä huonosti. Kai ne luottavat matemaattiseen ihmiseen kuin tämä olisi viisas, kuin tämä olisi samanlainen kuin aiemmatkin ihmiset tai viime vuosien naapurusto niiden elämässä, ja samoin ihmisten taitotasoa se laskee ja tuo kommunikaatiovirheitä, kun matemaattisen taitavuus muissa asioissa viittaa tervehenkisyyteen, sivistykseen tms, joita hän ei itse kuitenkaan kunnolla noudata, ja uskonnollisten yms taitotaso taas on suojauksen suojissa toimiva, oman rauhan tarvityseva.

* * * 

1.5.2021   Maidon laatu ei siis kai mene oikein päin sen kanssa, ketä eläinsuojelijat vainoavat ja ketä ei, vaan epäviisas voi olla eläinlääkäreiden suosikki ja viisaasti tekevä mennä heiltä yli hilseen.
Maidon liittyminen moraaliin liittyy kai poikuen ym työntekoon ja imagon siedettävyyteen sekä kai huolellisen työteliääseen korjaamiseen, siistimiseen, vaalimiseen, parantavuuteen eikä hengelliseen hienoviritteisyyteen, terveisiin elämäntapoihin, musikaalisuuteen yms.

* * * 

19.7.2021   Jouduin itse eläinsuohelijoiden valehtelevaisen pahantahtoisen hyökkäyksen kohteeksi, ks villakoirabanjo.blogspot.com 

6. elokuuta 2021   Olen viime kuukausina katsellut paljon youtube-videoita ja niissä on aina joskus suositeltuna myös jokin eläinsupjeluun liittyvä vudeo ja lähes poikkeuksetta ksikki pelastetut eläinsuojelutapaukset näyttävät siltä, että niillä oli hyvä rakastava koti, jossa olivat onnellisia ja voivat harvibaisen hyvin, mutta sitten eläinsuojelijat hyökkäsivär ja kohtelivat niitä sydämettömän kaltoin ja väittivät esim että vanhan kodin onni ja taito olisi ollut huumeita. Iso osa näistä eläimistä on punaruskeita eli koiria, jotka värinsä puolesta pyrkivät olemaan rakastettavia perheenjäseniä ja joka väri viittaa tunteidenmukaisuuteen, mikä on ollut omistajan arvoja lemmikkiä valitessaan. Moni kaltoin kohteleva eläinsuojelija on kai alun perin argentiinalainen tai ehkä chileläinen nainen, mahdollisesti eläinlääkäri ammatiltaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihdoin tämän blogin nimen

 Tämän blogin nimi oli siemmin "Ympäristökysymysten ratkaisemisen suurista linjoista". Vaihdoin eilen sen uudeksi nimeksi "Ra...