torstai 5. syyskuuta 2019

Millä näkemyksellä ulkomaat saadaan mukaan?

Muutin kymmenen vuotta sitten pääkaupunkiseudulta Savoon, mikä on hämmästyksekseni ollut kovin erilainen paikka. Luulin, että vain elämänalat ja jotkin kulttuurin painotukset olisivat erilaiset, mutta pikemminkin olen törmännyt siihen, ettei suomalaista kulttuuria osata - oliko se vain hallintoipääkaupungin iosaamista? - ja että ulkomaalaisia näyttää olevan suuri enemmistö, iso osa jopa tropiikista, ja että murhia näyttää olevan niin käsittämättömän paljon kuin haluttaisiin likvidoida kaikki sivistyskansat ja mm ilmastyo-osaaminen. Niin että tulee mieleen, että onkohan maailman sivistyksen taso ollenkaan kyllin korkea maailmanlaajuiselle ympäristönsuojelulle, onko se siis projekitina onnistuva vai pikemminkin riidanaihe, syy kävellä eurooppalaisuuden ylitse, korkeintaan pääkaupunkien meiningin osa, ei kokonaisten maiden? Jollei sivistystä ole Suomessakaan, niin miten muka maailmalla laajalti? Nelikymppisenä olen huomannut, ettei asioiden hoitaminen mene laadulla vaan rimanalituksin, kun osa väestä on ihan yhteiskuntakelvottomin linjauksin ja ei muka kuulu koulunpenkille, poliisin kanssa tekemisiin tms, vaan dominoi nuorempia. Suomalaisten pahanteosta tulee mieleen, ovatko kaikki suomalaisetkaan kypsiä demokratiaan, vai haluaisivatko huolehtia vastuuntuntoisesti ja laadulla vain oman työnsä tms ja yhteiskunta antaisi kaavan, jonka mukaan muut asiat tehdä, toisten osaamista kunnioittaen.

Jotenkin näyttäis siltä, että asiat pitäisi huolehtia piekmminkin asiantuntijapalveluksin kuin raahaamalla kaikki mukaan, kun ei linjaus ole kerran ylimaallisen hyväätekevä vaan vain ongelmien mainitsemista ja alkuaikojen keplotteluratkaisuja niihin. Ja tuot aasiantuntijatyön laatua pitäisi parantaa roimasti.
http://nopeaoppisuus.blogspot.com
http://pikakoulu.blogspot.com 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihdoin tämän blogin nimen

 Tämän blogin nimi oli siemmin "Ympäristökysymysten ratkaisemisen suurista linjoista". Vaihdoin eilen sen uudeksi nimeksi "Ra...