tiistai 12. maaliskuuta 2019

Käärmeistä ja eläinten ymmärryksestä

Ylen nettiuutisissa oli jokin aika sitten juttu, että mayojen ikivanhan porraspyramidin lähistöltä, en muista kuinka kaukaa, olikohan kilometri tai kaksi, oli löytynyt mayojen luolasto, jossa matkaa oli satoja metrejä ja osassa pystyivät tutkijat etenemään vain ryömimällä.Luolastoa oli vartioinut suuri käärme, mihin oirani tuumi, että jos käärme oli valtava, niin se oli pystynyt rakentamaan luolaston itse ja oli eläimille tyypilliseen tapaan tehnyt samanhenkisen kuin mayojen porraspyramidi, koirani mielestä iso käärme olisi siihen vanhana ja viisaana sekä vahvana hyvin pystynyt. Mikä sai ajattelemaan, ettö jos mayojen kuvat olivat erikoisen näköisiä, niin olivatko ne oikeasti käärmeiden kuvia, olivatko mayat olleet käärmeitä?
Niin sitä vaan mietin,e ttä jos lyhyesti paljon tuulettamalla voisi säästää paljon lämmitysenergiaa, niin onko vaarana, että ikkunasta tulee iso käärme tai voro, kenties murhamies? Mutta jos kyy on olennaisesti musta metsäaukiokäärme, niin muun väriset voivat olla toisenluonteisia, vaikkeivät olisi Suomen ilmaston,ja voivat olla jollain lailla viisaita. Mutta isot käärmeet kai usein syövät ihmisiä, tosin koirani väittävät, ettäsen määrä riippuu ympäristöodotuksista, että millainen käärme sinne sopisi, rimmaisi asukkaiden meiningin ja arvojen kanssa.

"C729. Vaarallisten eläinten poistaminen
Eläimet tunnustavat jonkinlaista värisymboliikkaa ja tyyliin, luonteenlaatuun ja mieltymyksiin kirjautunutta samankaltaisuutta tiettyjen ihmisten elämäntavan yms kanssa ja niin juuri heidän kaltaisensa eläimet ja lajit hakeutuvat heidän seuraansa. Jostakin siis löytyy lähinnä niitä eläinlajeja ja sentyyppisiä eläinyksilöitä kuin mitä paikalla olevat ihmiset ovat plus kantaan vaikuttaa lähiseudun ihmis- ja eläinasukkaat, heidän tyyppinsä ja mieltymyksensä esim. elämäntavan ja arvojen suhteen. Aina ei saatavilla tietenkään ole kaikkia lajeja, joten tämä samankaltaisuus ei ole tarkalleen tietynlaista vaan tilanteeseen sopeutettua niin että jokaiselle vaikkapa edes yksi hyönteinen tervehtimään mutta vähän tämän omalla tyylillä tai jotenkin tämän tyyliseksi arvioitu. Näin siis jos jossakin on vaarallisia eläimiä, niin kenties naapurustossa asuu joku, joka kovin niitä haluaa, esim. lapsi tai eläin, ja sitten kai muut naapurit ovat sellaisia että kyseisessä paikassa jotenkin sopii sellainen asustamaan, jos rauhallisesti on. Ja jos joku naapuri on ihan erityyppinen, niin yleensä ei liiku sen ympyröissä, jollei sitten ole ihan outoon aikaan ja ennalta varoittamatta paikalla. Eli toisin päin ajatellen, jos jossakin on vääränlaisia eläimiä, niin auttaisi löytää ihmiset, jotka tykkäävät sellaisista, esim. hirveistä, eläimistä, löytäisivät niille paikan luotaan ja se olisi jotenkin osuvaa, osuva kuvaus heille ja eläimen imagoon sopiva, niin kävisivät ja veisivät kotiinsa tms.

Tää on oikeastaan 11-vuotiaan japaninpystykorvani käsitys ja 10-vuotias aprikoosinvärinen keskikokoinen villakoirani tuumii, että vaarallinen eläin voi olla vaarallinen myös omantyyppiselleen, esim. iso musta käärme syödä uuden omistajansa, kun ne molemmat ovat sen tyylisiä, että on jotenkin hienoa ja sopivaa, että käärme syö ihmisiä ja nimenomaan musta, ja että toki muunkinvärinen iso käärme voi syödä jonkun ihmisen vaan ja krokotiili ym, ja että venäläiset tulee toimeen karhujen kanssa mutta muut ei jos karhu on asumuksessa esim. kerrostalossa tai maan alle kaivamassaan onkalossa. Kanssa tuumivat, että eläin voi olla niin onnellinen uudesta omantyyppisestään omistajasta, että suurin piirtein itkee onnesta kohtaamisessa ja saattaa siksi purrakin muttei vihamielisyyttään."
http://parantamisesta.blogspot.fi tai .com

"Mayat, käärmeet ja paratiisiteoriani
Luin Ylen uutisista, olikohan eilen, että jonkun Mayojen vanhan porraspyramidin lähistöltä oli löytynyt luolasto, jota vartioi korallikäärme tms ja osa luolastosta oli niin matalaa, että tutkijoiden täytyi kulkea siellä ryömimällä. Se kyllä viittaa siihen, että luolasto oli käärmeilel tarkoitettu. Koirani tuumivat, että käärme oli itse rakentanut luolaston, olikohan parin kilometrin päässä porraspyramidista, oli siihen kyllin vahva ja fiksu ja eläinten tapaan teki samantyyppisen kuin mikä on seudun henki, sen vetovoimatekijä. Siitä kun sitten mietin porraspyramideja, että kumma miksi rakensivat juuri tuollaisia, niin tuli mieleen, että isoille käärmeille ne olisivat turvalliset. Ja siitä, että mayojen kuninkaiden tms kivceen hakatut kuvat olivat erikoisen näköisiä kasvonpiirteiltää: ovatko ne voineet olla käärmeiden kuvia, mutten niin muista millaisia ne olivat. Jos mayojen sivilisaatio olikin käärmeiden sivilisaatio, niin oli ehkä virhe kytkeä paratiisiteoriaani mayojen ajanlaskun loppumiseen uutena paratiisin aikakautena. Mutta toisaalta paratiisiteoriani ei ole mitenkään riippuvainen siitä, oletko ihminen vai eläin, esim. käärme tai lintu, vaan suurin toimintakyky on kaikille sama noin yleisellä tasolla. Ja tuskin kamalasti haittaa, kun on mainittu sellaisia asioita kuin talour, työ, työteho, vapaa-aika ym.Ja toki eläimetkin ovat sosiaalisia, liikkuvat yms ja ovat yhteisöllisiä. Kun käärme liikkuu matelemalla, niin se on vähän kuin elämänkokemuksen vana muistetussa maailmankuvassa, ja niin olisi kai luontevaa, että käärmeet ymmärtäisivät juuri ajan kulkuun liittyviä asioita, kenties aikakausien kulkuunkin liittyviä kovin hyvin, kuten mayat tapasivat tehdä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihdoin tämän blogin nimen

 Tämän blogin nimi oli siemmin "Ympäristökysymysten ratkaisemisen suurista linjoista". Vaihdoin eilen sen uudeksi nimeksi "Ra...