torstai 11. huhtikuuta 2019

Vuodenaikakirjoituksessani on nyt sävelmänpätkiä

Siirrän tähän näitä vuodenaikakirjoitukseeni säveltämiäni kevätaiheisia sävelmänpätkiä http://opisuomalaisuus.blogspot.com/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html , engl. käännös http://finnishskills.blogspot.com/2014/11/living-with-seasons.html. Itse tekstissä niitä one enmmänkin.

"2. huhtikuuta 2019  (tekstit 4.4., kuvat ja linkki 2.4.)
lättänästä kevättalven maisemasta vaikuttavamman näköinen

toukokuumaisen kaunis kostea kevättalven sääulkona
vaatimattoman tunnelmallisesti kulkiessa huhtikuun maismea jotenkin elävöityy

http://opisuomalaisuus.blogspot.com/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html

4.4.2019   "Kevät ei kai suju kovin hyvin nojaamalla kevääseen vaan olisi oltava muutakin sisältöä elämässä, arvostamaansa kukkeaa, mihin kevät vertautuu erilaisena mutta sointuisana. Näin syntyy ainakin osa kevätklisheiden mukaisesta keväästä.
"
"

Jos keväinen maisema on liian karu, konkreettinen, ruma,
palikkajärkisen tasoinen, epäviisaasti elämisen tunnelmainen, niin konkreettisen katselemisen perustason kanssa kannattaa käyttää elämisen arkijärkistä tasoa yhdessä näköaistin aj tunnelmatajun kanssa, niin tunnelmataju yhdessä nähdyn rakennehahmotuksen kanssa kuvaa konkreettisesti monimutkaisemmatkin ilmiöt, jolloin mm kauneus on elämän jonkun puolen tai jonkin osan piirre, jonka ilmiön kuvaa arkiärki.
"

pe 5. huhtikuuta 2019
to 11. huhtikuuta 2019
Nyt tuntuu, ettei blogini huhtikuu enää romahda, mutta toisaalta tänne Savonlinnaan satoi taas lunta niin, ettei ihan varma voi olla.
Tässä pari sävelmänpätkää huhtikuulle:




"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihdoin tämän blogin nimen

 Tämän blogin nimi oli siemmin "Ympäristökysymysten ratkaisemisen suurista linjoista". Vaihdoin eilen sen uudeksi nimeksi "Ra...