sunnuntai 14. elokuuta 2016

Uusavuttomuudesta eroon pääsemisestä

Katso http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2016/08/uusavuttomuudesta-eroon-paasemisesta.html

La 3.9.2016
Katso myös lahjakkuuden ja taitojen oppimisen ohjeet (nopeat, helpot ja tehokkaat) Haaveammattiin-blogini http://nopeaoppisuus.blogspot.fi alusta.
Moniko vihreä haluaisi jonkin haaveammattinsa, jos vain oppisi sen lahjat ja taidot ja osaisi vaihtaa ihmistyyppiään haaveisiinsa päin? Esim. maanviljelykseen, käytännön aloille tai joku akateemiseksikin. Haaveammattiin-blogini tarjoaisi kasan ohjeita siihen suuntaan, kenties tien ammatinvaihtoon, muttei työnsaannin ohjeita, joita kai tarjoaisi työvoimatoimisto jo heti alkuunkin, kai mieluusti jo heti alussa.

Pe 14. lokakuuta 2016
Tuli mieleeni, että tuo uusavuttomuudesta eroon pääsyn ohje avuksi esim. kaupunkisuunnitteluun ym vihreiden projekteihin ja elämänalueisiin, joista vihreät haluavat oppia, sekä yksilöiden omaan että vihreiden ryhmien yhteiseen taidoissa kasvamiseen oppien näkemyksellisemmäksi ja parempilaatuiseksi.

Pe 2. kesäkuuta 2017
Lainaan tuon uusavuttomuudesta eroon pääsemisen ohjeen tähän:
"

Uusavuttomuudesta eroon pääsemisestä

Lainaus blogistano http://pikakoulu.blogspot.fi

"UUsavuttomuudesta ja käytännön taidoista. Katselin tässä lehdestä, kun vanhempi pariskunta oli rakennuttanut talon ja se oli osin epäonnistunut ja osin oli tehty toisaalta ekakertalaisen tavalla mietittyjä ratkaisuja ja toisaalta ei osattu ottaa huomioon, miten talossa sitten elettäisiin ja mikä olisi paras ratkaisu mihinkin. Eli olivat olleet uusavuttomia ja mm hirsiseinien hirsien päistä puuttuivat lovet, joiden avulla ne perinteisetsi on pidettyu paikoillaan, ja oli vain hirret ladotti päällekäin ja viereikkäin ilman tuentaa, mikä teki talosta romahtavan korttitalon tyyppisen.
Eli miten oppia laatua uusissa aihepiireissä? Uusavuttomuutta syntyy kun esim. työn ohessa vbähän selailee tai yrittää työn tapaisesti tutustua uuteen aihepiiriin olematta sen henkinen, olematta sen tavoille, sen tottumuksiin, ideaaleihin ja sen ammattilaisten ansioihin sovittautunut, ne haaveikseen ja käytännön tavoitteikseen ottanut. Jotta tuollaisessa onnistuisi, olisi haaveiltava paljon: millainen on hyvä talo, miksi se on hyvä asua, mitä kiehtovaa, mitä mukavaa, mitä käytännöllistä pitkin vuotta, millaisissa taloissa sellaisia on malliksi, ketkä ovat niitä rakentaneet mihin tapaan, mitä ratkaisuja niissä on tehty ja miksi, millä tavoin, mitkä ovat aihepiirin perustaitoja, perusrealiteetteja, mitkä rakenneosasia, vankan osaamisen alueita, miksi osattava mitäkin, miten haaveina olevia juttuja rakennetaan (ks. ajattelukurssini) osista, joita tavallisesti käytetään ja joista paljon hyvää kokemusta on, miksi juuri niitä käytettävä,  mitä useampia vaatimuksia osien on täytettävä esim. eri tilojen, mitä tavallisimpia virheitä on ja minkä henkisellä asenteella ne vältetään, osaanko näin suunnitella sellaisen jonka kanssa on hyvä elää, johon perustaa hyvää elämää ja arjen toimivuutta, viihtyvyyttä terveyttä, osaanko ne käytännössä toteuttaa ja onko siihen mahdollisuus?"

Siis opeteltava perustaidot kunnolla, harrastettava alaa vuosia ja aloitettava pienistä, joihin satsaa tosissaan, vain onnistumiset hyväksyen, eikä luotettava liiaksi epäselvään kommunikaatioon myyjien ym ammattilaisten kanssa, kun myöntelevät ollakseen asiakaspalvelijoita, eivät koska asia olisi niin, vaan koska eivät osaa ymmärtää, mikei asiakas lue alan peruskirjallisuutta ja esitteitä, opettele niiden asit kunnolla ja seikkaperäisesti, kriittisyyttä tavanomaisesta poikkeavia vaihtoehtoja kohtaan unohtamatta."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihdoin tämän blogin nimen

 Tämän blogin nimi oli siemmin "Ympäristökysymysten ratkaisemisen suurista linjoista". Vaihdoin eilen sen uudeksi nimeksi "Ra...